Brede School College Overvecht

Op maandag 30 september 2013 heeft het Brede School College Overvecht (BSC) officieel zijn deuren geopend.

Het BSC is een initiatief van vijf scholen in Overvecht. Deze vijf scholen, de Marcus, de Johannes, de Mattheus, de Cleophas en de Joannes XXIII, hebben de handen ineengeslagen om de subsidie voor leertijduitbreiding in te zetten voor een uniek initiatief: het Brede School College.

Op dit College krijgen kinderen uit de groepen 4 en 5 na schooltijd een programma aangeboden gericht op taalontwikkeling (woordenschat, begrijpend lezen, kennis van de wereld). Twee keer in de week krijgen de kinderen 2 uur extra ondersteuning onder leiding van een excellente leerkracht. Deze leertijduitbreiding is voor kinderen die voldoen aan vooraf vastgestelde criteria, waaronder een gemiddelde of bovengemiddelde score op het gebied van rekenen en taal. Ook is het belangrijk dat kinderen en hun ouders sterk gemotiveerd zijn om dit effectieve en inspirerende programma te volgen.

Het BSC is gehuisvest in een uitdagend ingericht lokaal op de Marcusschool aan de Ramsesdreef 190 in Overvecht.