Verslag kunst door Janne Bolwerk groep 7

Ik vond het een heel leuk project, vooral dat je zelf drie kunstwerken mocht maken. Dit was een projectje van Plannex. Plannex is een soort website met allemaal projectjes. Daarvan moesten wij kunst maken. Daarin moest je eerst allemaal gedichten lezen en filmpjes kijken. Daarna moet je allemaal vragen over kunst beantwoorden.

Toen we daarmee klaar waren moesten we drie kunstwerken uitzoeken. Een van jouw thuis, een uit jouw omgeving en een beroemd kunstwerk. Het was erg leuk om al die kunstwerken bij elkaar te zoeken. Daarna moesten we bij elk kunstwerk een verhaaltje schrijven. Daarin moest staan wie de kunstenaar is, hoe het kunstwerk heet en wat je er van vindt.

Daarna moesten we drie soorten kunst uitzoeken en drie verschillende kunstwerken maken. Je mocht bijvoorbeeld een rap, een liedje, een schilderij of een dansje maken/verzinnen. Bij een van die kunstwerken die je zelf gemaakt had, moest je ook een verhaaltje schrijven. Daarin moest staan waarom je het zo gemaakt hebt en wat je er van vindt. Ikzelf heb samen met Jikke, Laura en Fien een dansje gedaan op happy, thriftshop en hey brother. Ook heb ik samen met Fien het eerste stuk van hey brother gespeeld, zij op haar cello en ik op mijn viool. Mijn derde kunstwerk waren allemaal figuurtjes in allemaal figuurtjes die zelf ook weer in een figuurtje zaten.

Bij de kunstwerken die we moesten zoeken had ik een schilderij van mijn oom, die had een keer een kunstwerk gemaakt van ijs nadat er een ijsbreker door was gevaren. Mijn tweede kunstwerk die ik moest zoeken was Ivo het paard, die staat op een pleintje bij mij in de buurt. En mijn derde kunstwerk dat ik heb gekozen was een sterrennacht van Vincent van Gogh. De twee mooiste schilderijen vond ik die van mijn oom en die van Vincent van Gogh. Die twee vond ik het mooist omdat ik meer van schilderijen houd dan van beelden. Ik vond het een heel leuk project en ik hoop dat we bij ons volgende projectje weer zoiets leuks krijgen.

paardivo sterren
Het paard Ivo gemaakt door Tom Claassen Sterrennacht boven de Rhône van Vincent van Gogh

Naschrift:

Met het project Kunst hebben de kinderen van de groepen 5 t/m 8 verschillende vormen van Kunst bestudeerd; vanuit het idee dat iedereen verschillende talenten heeft.
De kinderen hebben eerst informatie gelezen over de verschillende talentvormen met daarbij behorende filmpjes en/of voorbeelden.
Zoals Janne schreef moesten ze daarna drie kunstvormen bekijken en beoordelen. Uiteindelijk hebben zij twee of drie kunstwerken gemaakt vanuit de verschillende talenten.